Archief

De Burggrave gaat op 1 januari weer open

Danny en zijn partner Nancy willen het ontmoetingscentrum opnieuw doen herleven. Zo willen ze onder meer dansavonden organiseren voor jong en oud. ivh

EVERGEM – Danny Pede, alias dj Peter Van Praag, is de nieuwe uitbater van het gemeentelijk ontmoetingscentrum De Burggrave. Dat wordt op zaterdag 1januari heropend.
Het gemeentebestuur van Evergem moest onlangs op zoek gaan naar een nieuwe uitbater voor het ontmoetingscentrum De Burggrave. Even werd overwogen het complex te gebruiken als jongerenontmoetingscentrum. Maar omdat De Burggrave ook de thuishaven is van heel wat lokale verenigingen, werd die piste al snel verlaten. 

Succesvolle dj

De vraagprijs voor het complex was 1.000euro per maand. ‘Ik was de enige kandidaat-huurder’, vertelt de 47-jarige Danny Pede, die in de regio beter bekend is als dj Peter Van Praag. ‘Al 27jaar draai ik muziek op feestjes, volgend jaar ben ik toe aan mijn duizendste huwelijksfeest. Daarnaast heb ik ook ervaring als uitbater van een feestzaal.’

Van 1995 tot 2007 hield Danny Pede in Belzele de succesvolle zaal Maritine open. ‘Nadat ik dat gebouw had verkocht, organiseerde ik in Eeklo dansnamiddagen en -avonden met livemuziek. Aan ervaring heb ik dus geen gebrek. Toch is het runnen van een horecazaak niet zonder risico’, zegt Pede.

Verenigingen

Onder meer Dansliga Ertvelde, hondenvereniging Canteclaer, wielertoeristenclub De Burggravetrappers, KAV en Okra hebben een vaste stek in De Burggrave. ‘Dat aanbod willen we met eigen initiatieven aanvullen. De dansavonden op zondag worden wellicht een publiekstrekker. Ze gaan van start op zondag 9januari vanaf 19 uur tot middernacht. De verenigingen krijgen altijd voorrang, maar op vrije zondagvoormiddagen is de cafetaria ook open voor kaarters, biljarters of andere klanten. In het voorjaar willen we met een vrij podium en café chantant uitpakken. In de zaal is ook een kinderhoek voorzien en in de tuin creëren we ruimte voor recepties’, schetst Pede zijn plannen.

Naast vergaderingen kan je in De Burggrave ook terecht voor personeelsfeesten, babyborrels, communie- en lentefeesten. De officiële heropening vindt plaats op zaterdag 1januari 2011 om 11.11.11uur.

Ontmoetingscentrum De Burggrave, Grovermansdreef38, 09-253.14.03 of 0475-87.33.24.