PLETSE BOENKE!


Zoals sommigen onder jullie weten, verzorgt Peter Van Praag al meer dan 5 jaar de programmatie voor de SLAGER TENTE op het grote KAMPING KITSCH CLUB festival.


Menig (beginnend) artiest kreeg dankzij PvP de kans om op treden voor een groot publiek in een ongekende ambiance die alleen op KKC bestaat... Ieder jaar opnieuw wordt hij overstelpt met vragen: mag ik deze keer ook aantreden? Tja, er zijn maar 'zoveel' plaatsen en iedere keer worden mensen teleurgesteld...

We gaan het daarom deze keer ietje anders aanpakken: het ligt in je eigen handen en wie zijn/haar fanclub het meest enthousiast kan maken, zal dit jaar kunnen aantreden op het grote KKC...


Jawel: als hoofdact in de Slager Tent, maar OOK als opener op de MAIN STAGE (!) én als vertegenwoordiger van het EERSTE en enige echte THEMA lied 2023 van de Slager Tente. Een nummer dat origineel is gecomponeerd en zal meegaan in alle communicatie van het festival. 


Mogen we zeggen dat hier een unieke kans te grijpen valt voor artiesten die veel te dikwijls het deksel op de neus krijgen? Misschien ben je niet 's werelds beste zanger/zangeres, maar wij geloven in ambiance! Kun jij die uit je mouw schudden? Awel, 't is den ideale moment!


Je krijgt dus effectief de kans om op de main stage te staan (interesse om op te treden voor pakweg 15 000 mensen?), de headliner te zijn in de tent (waar toch gemakkelijk iedere keer 1500 tot 2000 man verzamelt) én het allereerste thema lied van de Slager Tente in te zingen onder professionele studio begeleiding.  


Het zou dus wel eens kunnen gebeuren dat je hier een zeer grote stap in je carrière kan zetten... Als je weet hoeveeel media-aandacht er ieder jaar gaat naar KKC en jij kan daar deel van zijn... De bal ligt in jouw kamp... Kwestie van te sjotten! Ja toch?

Aankondiging op officiële site KKC

Artikel Nieuwsblad

Interview op Radio 2

LINKS & PERS (klik op de afbeeldingen/logo's)

NU AL BELANGSTELLING... WAT GAAT DAT GEVEN ACHTERAF?

DE KEURSLAGERS VOORGESTELD...


MC Drummer is één van de twee oprichters en bezielers van Kamping Kitsch Club festival. Samen met zijn kompaan Johnny Overdrive zag hij hoe een zot feestje met 80 aanwezigen (in 2011) uitgroeide tot een compleet zot festival met zo’n 25000 al even zotte bezoekers. Hij kent dus als geen ander het festival en de bezoekers op zijn duim en zal de finalisten meteen wat tips geven om deze zomer het publiek zot te maken en de tent ondersteboven te zetten.Pommeline Tillière werd met de gevleugelde woorden: “Ik heb 400 cc aan humor en daarmee kan ik elke man aan de haak slaan” nog voordat de eerste uitzending op tv kwam de publiekslieveling van Temptation Island 2017 en in één klap BV. Deze tattoo artieste is eveneens influencer op sociale media, iets wat grote merken niet ontgaat… Op zondag 19 maart zal zij vooral aandacht hebben voor de X-factor van de finalisten.  Mike Willaert is beroepsacteur die we veel meer te zien krijgen dan we zouden denken… Naast tal van figuraties in Vlaamse tv-series, films en zelfs video clips, is hij als acteur tewerkgesteld in een beroemd pretpark… Het enige probleem is dat hij door zijn veelzijdigheid en vooral door de kostuums, make-up en grime dikwijls compleet onherkenbaar is… We gaan deze keer dus zijn ware gezicht te zien krijgen in de letterlijke betekenis van het woord.

Hij gaat zich vooral focussen op de mate waarin de finalisten ‘klaar zijn’ voor succes: kunnen omgaan met richtlijnen, raad en (opbouwende) kritiek. 

IN RECHTE LIJN NAAR DE FINALE!


FASE 1 = VOORBIJ....

Iedere inzending van 'You Never Walk Alone' wordt gedeeld op deze website. Je krijgt een link doorgestuurd die je met je fans kan delen (per mail, op sociale media enz) zodat ze kunnen stemmen op jouw inzending. De 14 inzendingen met de meeste stemmen op woensdag 1 maart 2023 om klokslag middernacht zijn de laureaten die kunnen aantreden op 19 maart 2023. De organisatoren behouden zich evenwel het recht om geschikte kandidaten die de stemming niet halen alsnog extra te selecteren.


FASE 2

De clips van de 14 kandidaten met de meeste stemmen zijn vanaf donderdag 2 maart 2023 weerhouden: de finalisten zijn gekend. Er kan nog verder gestemd worden! Op zaterdag 18 maart om klokslag 12u 's middags gaat 'de stembus' dicht. Wie dan het meeste stemmen heeft, start de finale met 15 punten. De tweede met 14 enzovoort. Degene met de minste stemmen, krijgt dus 2 punten.

TICKETS VOOR DE FINALE ZIJN VANAF NU PUBLIEK BESCHIKBAAR! Elke verkochte kaart levert de kandidaat 10 extra punten op! Voor meer informatie: check de pagina KANDIDATEN.


FASE 3: DE FINALE

Op 19 maart 2023 krijgt iedere finalist de kans om een nummer te brengen naar eigen keuze. Let wel: maximum 3,5 minuten! Duurt jouw nummer langer, wordt het gewoon onderbroken. Dit betekent echter niet dat je daardoor minder punten krijgt, maar we willen iedereen even veel tijd geven om zich te bewijzen. 


Over het ganse traject hebben de fans het voor het zeggen! CHECK KANDIDATEN voor de puntentelling en hoe je jouw favoriet kunt steunen!AND THE AWARD GOES TO...

De winnaar krijgt een aantal unieke kansen...

 • aantreden als de opening-act op de mainstage van Kamping Kitsch Club op zaterdag 19 augustus 2023
 • headliner in de Slager Tente op zaterdag 19 augustus 2023
 • featuring-artist van het allereerste thema-lied van de Slager Tente (professionele studio-opname bij Noloxbox van een originele compositie, inclusief promotie). Afspraken hieromtrent zullen achteraf worden gemaakt. Het is de bedoeling dat het nummer in de loop van april wordt ingeblikt zodat het kan worden gelanceerd ergens in mei wanneer de volle promotie rond het Kamping Kitsch Club festival loopt.


Maar ook de andere laureaten delen mee in de pret...


 • elke finalist van het concours (14 deelnemers) mag alvast rekenen op een plaatsje op het podium van de Slager Tente! De volgorde wordt later bepaald.
 • tijdens het evenement op 19 maart 2023 wordt een fotoshoot aangeboden door Foto William & De Vlaamse Muzieksite. De 14 laureaten krijgen nadien elk 10 promofoto's digitaal toegestuurd.
 • Elke finalist ontvangt later voor zichzelf een toegangskaart + een vrijkaart voor een metgezel voor het Kamping Kitsch Club festival op 19 augustus 2023. Er wordt die dag eveneens een consumptiekaart voorzien.


REGLEMENT


Tja, natuurlijk zijjn er een paar regels en voorwaarden...  In volgende paragrafen worden Peter Van Praag & Kamping Kitsch Club omschreven als zijnde de organisatoren. Alle medewerkende personen, firma's en organisaties vallen onder dezelfde categorie. Inzenders worden omschreven als gebruikers.
Door een inzending of link door te sturen verklaar je zonder discussie akkoord te gaan met de volgende stellingen:


PERSOONLIJK

 • Je bent als gebruiker meerderjarig (minstens 18 jaar) en neemt alle verantwoordelijkheden op voor je inzending. De organisatoren zijn niet aansprakelijk.
 • Je verklaart je akkoord met het (gedeeltelijk) gebruik en publicatie van zowel ingezonden audio als video-footage op alle relevante kanalen van de organisatoren (dit omvat zowel nationale tv & radio als internetkanalen zoals websites, You Tube, Facebook en andere sociale media).  Hier hangt geen enkele verloning aan vast voor de gebruikers.


BETREFFENDE HET EVENEMENT OP 19 MAART 2023

 • Gebruikers die via de eerste online stemronde doorstoten tot de 14 laureaten, zijn op 19 maart 2023 om 12 uur aanwezig in OC De Burggrave -Grovermansdreef 38 - 9940 Evergem. Het evenement duurt tot 18u. Finalisten worden geacht aanwezig te zijn tot het einde.
 • Tickets zijn enkel in voorverkoop beschikbaar vanaf 2 maart en kosten €20 euro.


VERLONING VOOR DE ARTIESTEN

 • Voor de deelname op 19 maart 2023 is GEEN artiestengage voorzien.
 • Voor het optreden op Kamping Kitsch Club (op 19 augustus 2023) wordt evenwel een beperkt budget voorzien. Daarover later meer.
 • Denk vooral aan de kansen die er zijn en de promotie (radio, pers) die er zal zijn. En wie weet: OC De Burggrave organiseert op regelmatige basis muziekevenementen waar straffe artiesten altijd een plaats kunnen krijgen met een gepaste gage...

PARTNERS


Om misverstanden te vermijden, willen we samen met de partners graag nog iets duidelijk maken.


Het waren en zijn nog steeds moeilijke tijden voor artiesten maar ook voor organisatoren. Niemand is verplicht om iets te organiseren, noch om eraan mee te doen. Maar als alle organisatoren het liever op zeker spelen en geen evenementen meer laten doorgaan, blijft er voor niemand nog veel plezier over.


Wie als organisator initiatief neemt, staat sowieso voor een grote kost die, ongeacht de inkomsten, moet worden gemaakt. Los van het programma, staan altijd vaste  kosten te wachten, bijvoorbeeld Sabam, het voorzien van licht en geluid, maar ook de energieprijzen zijn tegenwoordig niet mals te noemen...  

Ook in dit initiatief moeten kosten worden gemaakt. Vandaar dat we de volle medewerking verwachten in de verkoop van hun 15 toegewezen tickets. We zijn er ons van bewust dat sommige 'boze tongen' zullen beweren dat dit een (zoveelste) manier van profiteren is... 


Niet is echter minder waar: deelnemers aan een wedstrijd worden nergens betaald. Dit initiatief houdt voor alle finalisten, al meteen een meerwaarde voor promotie in. De 15 laureaten krijgen bovendien extra aandacht en de winnaar kan op verschillende manieren uitblinken. We hoeven bijvoorbeeld niet te vertellen dat een opname in een studio een waardevolle prijs is en dat heel wat promotie via Kamping Kitsch Club 'niet onaardig' op een palmares staat.


We rekenen dan ook op enthousiasme van de kandidaten om hier een fantastisch evenement van te maken en hun plaats op het podium van de Slager Tente op Kamping Kitsch Club (19 augustus 2023) te zien als een hoogtepunt, ook al hangt er niet meteen een grote financiële verloning aan vast. Mensen die daar anders over denken, we respecteren jullie mening, maar praat gerust eens met één van de 15 finalisten om te weten te komen wat onze doelstelling preceis inhoudt. Zij zijn in alle geval al heel blij dat ze kunnen meedoen en zijn akkoord met onze regeling.


Wij kunnen dit organiseren en aanbieden dankzij de bereidwilligheid van een aantal partners die zowel vrijwillig als met een ferme financiële toegift een extra effort leveren. 

MET DANK AAN