PROFESSIONEEL  DJ 

voor al uw feesten

40 jaar als DJ aan de slag... Laat dat nu heel toevallig samenvallen met de zestigste verjaardag van Peter Van Praag... Dat smeekt gewoon om een feestje... Er is tijd nog moeite bespaard...


2 DAGEN KNALLEN MET ZIJN ALLEN!

Het feestje gaat door in OC De Burggrave, Grovermansdreef 38 in Evergem


Op zaterdag 18 november serveren we vanaf 20u doorlopend BBQ hapjes en optredens van SERGIO én DE ROMEO'S.


Op zondag 19 november is er vanaf 12 uur een grandioos steakfestijn à volonté en aansluiten vanaf 13u30 optredens van GUY NEVE, JOHN PAUL CHACON, YVES SEGERS én niemand minder dan CHRISTOFF!


TICKETS RESERVEREN KAN ENKEL VIA DEZE LINK


Je kan ook de QR code op de affiche inscannen.

(klik er even op zodat ze wat vergroot).


We hopen jullie in grote getale te mogen verwelkomen!


OVER PETER VAN PRAAG

Het is niet overdreven te stellen dat Danny Pede, aka PETER VAN PRAAG een wandelend stukje muziekgeschiedenis is en misschien wel mee aan de wieg stond van wat we vandaag kennen als 'DJ'. Al meer dan 35 jaar zit hij in de business, ging mee met zijn tijd en de technologische vooruitgang en mag zichzelf tot één van de gekendste DJ's van Vlaanderen noemen.

Het begon allemaal begin jaren 80 van de vorige eeuw, toen vrije radio's het overnamen van piraatzenders en iedere stad, gemeente en dorp zijn eigen radiozender had. Peter Van Praag ontpopte zich als een trendsetter door een eigen radioprogramma te maken en dat door te sturen (toen nog op casettes) naar een tiental vrije radio's. Slim bekeken, want daardoor werd hij ook ver buiten zijn eigen streek bekend en befaamd..


Doordat zijn muziekkeuze zoveel mensen aansprak, werd hij gevraagd om privé feesten op te luisteren (zoals huwelijken) en niet lang daarna werd ook de brug gelegd naar publieke evenenementen. Hij werd huis-DJ in verschillende discotheken en werd gevraagd om fuiven te voorzien van muziek op kermissen, TD's en allerlei andere feestelijke bijeenkomsten. Aanvankelijk enkel in Vlaanderen, maar het duurde niet lang voordat hij ook in Nederland werd ontdekt en zelfs in Spanje een graag geziene gast werd.

'Plaatjes draaien' is een kunst die vaak onderschat wordt omdat het niet moeilijk lijkt: een goede installatie, belichting en je favoriete muziek draaien, wat is daar nu moeilijk aan!


Niets is echter minder waar, het is weinigen gegeven om aan te voelen wat het publiek wenst en ervoor te zorgen dat de dansvloer geen minuut leeg is. En daar slaagt Peter Van Praag al decennia lang in. Niet verwonderlijk dus dat hij sinds 2016 een vaste stek heeft op het grote Kamping Kitsch Club Festival waar hij de Schlagertent voorziet van opredens en uiteraard als DJ: veel muziek. In 2019 gaf hij zelfs het startschot op de mainstage!

"De mensen willen zich gewoon amuseren en dat is wat ik nastreef. Ik bekijk mijn publiek en pas de muziek aan zodat de dansvloer nooit leeg is"

Peter Van Praag